Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δημιουργία σκοπευτηρίου του Σκοπευτικού Ομίλου Άρτας στην περιοχή μας.

Διαβάσαμε ότι με την υπ’ αριθ.72 από 26-8-2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχθου, παραχωρήθηκε δημοτική έκταση στο Σκοπευτικό Όμιλο Άρτας για τη δημιουργία του σκοπευτηρίου του, στη θέση «ΤΣΟΥΜΠΑΡΙΑ» του Δημοτικού Διαμερίσματος Παχυκαλάμου.

Για τους γνωρίζοντες η περιοχή αυτή βρίσκεται κοντά στην ήδη υπάρχουσα πίστα moto-cross (μότο-κρος) και γειτονεύει με το χωριό μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον ΣΚ.Ο. Άρτας και το δήμο Αράχθου ξεκίνησαν πολύ καιρό πριν σε διερευνητικό επίπεδο και ευοδώθηκαν τον τελευταίο καιρό αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κόκλας, με την ευτυχή κατάληξη που ήδη διαβάσατε.

Ο αρχικός σχεδιασμός του ΣΚ.Ο. Άρτας προβλέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή αγώνων στην κατηγορία τράπ-σκητ.

Ο νυν Δήμαρχος Αράχθου κ. Κόκλας και υποψήφιος για το διευρυμένο δήμο «Νικολάου Σκουφά» δεσμεύτηκε ρητά ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα συμβάλει τα μέγιστα για την υλικοτεχνική περάτωση του εγχειρήματος (χωματουργικές εργασίες κ.λ.π.)

Τα πλεονεκτήματα:
1. Αξιοποίηση ενός ανεκμετάλλευτου χώρου και μεγαλύτερη ανάπτυξη και προβολή της περιοχής συνδυαστικά με την πίστα moto-cross.
2. Η διοργάνωση αγώνων σε τοπικό ή ευρύτερο επίπεδο θα βγάλει από την απομόνωση την περιοχή μας.
3. Ένας νόμιμος χώρος άθλησης για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και εξάσκηση στη σκοποβολή και εκτός κυνηγετικής περιόδου (και όχι σε πινακίδες σήμανσης, τενεκέδες κλπ).
4. Διενέργεια αγώνων με ταυτόχρονες πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις (π.χ. το χωριό μας και ο Παχυκάλαμος γιορτάζουν την πολιούχο τους την ιδία εποχή) και προώθηση-διαφήμιση τοπικών προϊόντων ή υπηρεσιών.
5. Δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα αθλήματα, πιστόλια και διαμετρήματα, για εξάσκηση-προπόνηση και άλλων ατόμων ή επαγγελματικών ομάδων.
6. Θα προσφερθεί ένα νέου είδους αθλητικό θέαμα μοναδικό σε όλο το Νομό Άρτας.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά των δυναμικής που θα μπορούσε να αναπτύξει η δημιουργία αυτού του χώρου. Ο δρόμος από την σκέψη στην πράξη είναι μακρύς γι’ αυτό χρειάζεται καταρχάς της έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου μας και στη σημερινή του μορφή, κάτι που αποδεδειγμένα έγινε, και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και βεβαίως της τοπικής κοινωνίας.

Εν κατακλείδι, ένα μπράβο σε όσους δραστηριοποιήθηκαν … και αναμένουμε νεότερες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
free counters
2010-2015 © Καλομόδια Άρτας
Design by FThemes | Blogger Theme by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web based Project Management
Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί όργανο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλομοδίων "Η Θεοτόκος".