Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κάτι περίεργο γίνεται στον κάμπο...

Πάνω κάτω όλοι έχετε ακούσει για την Μεγάλη Αλβανία που οραματίζονται κάποιοι και μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και χάρτες που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου από την Ελλάδα. 
Το σύνορο μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας σ’ αυτούς τους χάρτες είναι ο ποταμός Άραχθος στο νομό Άρτας, δηλαδή η πόλη της Άρτας είναι στο Ελληνικό έδαφος και η περιοχή του κάμπου και βόρεια στο Αλβανικό.
Ουσιαστικά είναι τα σύνορα πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912-1913 τότε που η σημερινή Ήπειρος απελευθερώθηκε και προσαρτήθηκε στην Ελλάδα.

Γιατί κάνω αυτή την ιστορική αναδρομή.

Χθες βρέθηκα σε ένα καμποχώρι της Άρτας, σε σπίτι γνωστού μου και καθώς επεξεργαζόμουν ένα laptop θέλησα από περιέργεια να τσεκάρω την ταχύτητα που έχει το ιντερνέτ στη συγκεκριμένη περιοχή. Μπήκα στο γνωστό siteμέτρησης adsl, το speedtest.net και έμεινα έκπληκτος.

Για όσους δεν γνωρίζουν σε αυτού του είδους τα test για να γίνει η μέτρηση χρησιμοποιείται ένας κεντρικός server της χώρας, συνήθως στην πρωτεύουσά της. Εν προκειμένω στην περίπτωση μου έπρεπε το πρόγραμμα να μου υποδείξει τον server της Αθήνας. Αν’ αυτού για το συγκεκριμένο site μου πρότεινε τον server της Αλβανίας που εδρεύει στα Τίρανα!!! Η σχετική φωτογραφία παρακάτω.

Επανέλαβα το τεστ 2-3 φορές μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος, αλλά η διαδικασία ήταν η ίδια κάθε φορά. Επισημαίνω ότι πάροχος του ιντερνέτ είναι ο ΟΤΕ.

Αργότερα την ίδια μέρα έκανα το ίδιο τεστ σε σύνδεση μέσα στην πόλη της Άρτας. Όπως ήταν φυσικό με παρέπεμψε στον server της Αθήνας, πάροχος η tellas. Απόδειξη η πιο κάτω φωτογραφία.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση μεταξύ τους τα γεγονότα και αν έχουν συνδεθεί σωστά, αλλά στη γκρίζα εποχή που ζούμε δεν θα πρέπει να περνάει τίποτα απαρατήρητο.

1 σχόλιο:

 
free counters
2010-2015 © Καλομόδια Άρτας
Design by FThemes | Blogger Theme by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web based Project Management
Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί όργανο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλομοδίων "Η Θεοτόκος".